INFRASTRUKTURE

Projektovanje i održavanje serverskih infrastruktura različitih profila, veličina i tehnologija. Dizajn sistema visoke dostupnosti, servera, mreže i napajanja. Dizajn i izvodjenje svih vrsta mrežnih okruženja.

oblaci oblaci ili enterprise sistemi u službi malih i srednjih preduzeća:
- kompletna rešenja za virtuelizaciju servera na sklapanim mašinama ili kupljenim serverima bazirana na otvorenim tehnologijama (kvm, zfs...) kao i na zatvorenim (xen, vmware, hyper-v)
- skladišta podataka izgrađena na otvorenim i besplatnim tehnologijama, a oprobana u poslovanju sa našim klijentima bez gubitaka podataka u poslednjih deset godina
- servisi koji će vam olakšati život a neće vas koštati licenciranje, pritom, vaši podaci ostaju kod vas (vaše web aplikacije poput nextcloud, bugzilla, zimbra i sl.)
- rezervne kopije ! vaše, na vašim serverima, ili kod nas, ili oba ! automatizovane, proveravane i arhivirane za dugo skladištenje
U zavisnosti od Vaših potreba, uz našu konsultaciju, veoma brzo ostvarujemo rešenja koja smo se dogovorili a na vašu korist.
telekomunikacije
Naša PBX (Private Branch Exchange) centrala Open Source (centrala otvorenog koda) omogućava najmodernija i najfunkcionalnija rešenja u svetu telekomunikacija. Namenjana je kako za mala i srednja preduzeća (SMB) tako i za velike korporacije zbog svoje robustnosti i pouzdanosti. Centrala nudi gotovo neograničen broj funkcionalnosti i opcija identičnim onima koje mozete naći kod brendova kao što su Cisco Call Manager , Avaya ili Panasonic. Detalje možete pregledati na stranici telekomunikacije.
mreže
Pronalazak optimalnog rešenja u cilju poboljšanja performansi sistema i olakšanja rada IT osoblja. Izrada projekta koji fazno vodi ka rehabilitaciji postojećeg IT okruženja i njegovog unapređenja.
Mrežna okruženja razvijaju se na opremi koju preferirate, a imamo dugo iskustvo u radu i postavljanju opreme poput CISCO, MIKROTIK, UBIQUITY itd.